Головна » ТІМ-ТБ » Деснянський районний суд Чернігова виніс вердикт у справі депутатки Віти Солоревої

Деснянський районний суд Чернігова виніс вердикт у справі депутатки Віти Солоревої


29 лютого Деснянський районний суд Чернігова виніс вердикт у справі депутатки Чернігівської обласної ради Віти Солоревої. ЇЇ розгляд тривав понад рік. Депутатка від Батьківщини спрямувала бюджетні кошти з обласного депутатського фонду не за призначенням.

Нагадаємо, у листопаді 22-го року виконком Прилуцької міськ ради ухвалив рішення про надання фінансової допомоги 52-м прилучанам на суму 174 тисячі грн.. 125 тисяч з цієї суми пішли на конкретний запит депутатки. А відтак грошову допомогу отримали 37 прилучан. Цікаво, що серед них – колишній чоловік та матір Віти Соларевої а ще однопартійці.


Саме на цій підставі жінка і опинилася на лаві підсудних. Її хочуть притягнути до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Корупційна історія Віти Соларевої тягнулася більше року. Причина в тому, що депутатка просто не з’являлася на судові засідання, надсилаючи довідки про стаціонарне лікування у Центральній міській лікарні Прилук.

У судовій залі депутатка з’явилася лише 28 лютого цього року на чергове засідання. Першочергово суддя вимагає від Віти Соларевої пояснити причини відсутності на попередніх засіданнях.

Рішення у даній корупційній справі було озвучено 29 лютого. Деснянський суд постановив, що Віта Соларева має бути притягнута до адміністративної відповідальності.

А відтак, провину обласної депутатки Віти Соларєвої в корупційних махінаціях визнано. Окрім штрафу, її має бути внесено до реєстру корупціонерів.

Телеканал ТІМ.

Поширити