Головна » ТІМ-ТБ » Чому важлива психологічна підтримка під час війни, розповідає психологиня Інна Лановлюк

Чому важлива психологічна підтримка під час війни, розповідає психологиня Інна Лановлюк


Психолог – це той, хто несе світло, поки ви шукаєте дорогу: чому важлива психологічна підтримка під час війни, розповідає психологиня Інна Лановлюк.

Війна оголила всі наші емоції і страхи. Підняла перед кожним з нас нові завдання і проблеми чи то на фронті, чи в тилу. Одні мужньо боронять нашу землю, інші самотужки піклуються про дітей та літніх батьків. Наша психіка здатна адаптуватись до будь-яких умов. Але щоб мати змогу допомагати іншим, потрібно і самому залишатись в ресурсі. Під час війни психологічні консультації необхідні, як повітря, наголошує психологиня Інна Лановлюк, яка має досвід роботи з рідними захисників Маріуполя та людьми, які пережили втрату.


Біосугестивна терапія – це поєднання прийомів вербального та невербального навіювання, аби позбавитися психосоматичних розладів, негативних впливів хронічного стресу, фізичного та емоційного виснаження. І це реально працює, наголошує психологиня.

Сеанси корекції та відновлення психологічного комфорту – це можливість отримати більше здоров’я без болю та напруги, а ще відновитися ментально і хоча би трішки розслабитися.

Відновлення завжди має починатися з тіла. Саме працюючи з тілом, можна найшвидше відновитися, резюмує психологиня.

Цікавимося, як перезавантажується і де черпає ресурс сама психологиня, бо її робота вимагає колосальної віддачі. А ще Інна веде щоденник. Саме він допомагає виселяти негативні думки з голови. Обов’язкове планування на наступний день теж неабияк допомагає впорядкувати думки та вгамувати емоції.

Під час війни психологічна підтримка стає невід’ємною для збереження психічного здоров’я, тож не забувайте, що психолог – це той, хто несе світло, поки ви шукаєте дорогу.

Телеканал ТІМ.

Поширити