Головна » Новини » Новини Прилук » Громада Прилуцького району перемогла у міжнародному проєкті з порятунку самосійних лісів

Громада Прилуцького району перемогла у міжнародному проєкті з порятунку самосійних лісів


Дві громади Чернігівщини стали переможцями у міжнародному проєкті з порятунку самосійних лісів FOREST RECOVERY. Одна з них – Варвинська громада, де силами лісівників та представників ТГ врятовано 69,5 га самозаліснених земель.

Про це повідомляє Північний лісовий офіс.

Лісівники філії “Ніжинське лісове господарство” ДП “Ліси України” вручили дипломи Варвинській та Комарівській громадам, які стали переможцями у міжнародному проєкті з порятунку самосійних лісів FOREST RECOVERY.

У 2023 році зусиллями лісівників та представників громад було врятовано 69,5 га самозаліснених земель у Варвинській громаді та 117,3 га самозаліснених земель і 6,97 га під заліснення – у Комарівській громаді.

Під час вручення дипломів очільниця Варвинщини розповіла, чому вирішили передати ці землі лісівникам ДП “Ліси України”.

“Наша громада екосвідома. Ми хочемо, щоб і через багато років майбутні покоління могли насолоджуватися відпочинком у лісі, бачити красу природи й дихати свіжим повітрям. Тепер ці ліси у дбайливих руках лісівників, тож ми точно знаємо, що його збережуть для наших дітей” – зазначила Валентина Саверська-Лихошва.

Прилуки оперативні.

Поширити