Головна » Новини » Новини Прилук » Учениця ліцею №6 зайняла перше місце на обласному конкурсі «Юний дослідник»

Учениця ліцею №6 зайняла перше місце на обласному конкурсі «Юний дослідник»


Навчальний 2024 рік закінчився для учнів ліцею №6 черговою перемогою. Учениця 4-Б класу Вікторія Більченко зайняла почесне І місце на обласному конкурсі дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник». Її робота була найкраща у номінації «Я і природа». А от ідея взяти участь з’явилась на уроці англійської мови.

Тему для дослідження Вікторія разом із керівником Людмилою Радченко взяли досить складну. Вони вивчали зменшення витрат паперу на комунальних підприємствах Прилук. Аби конструктивно вивчити цю тему дослідники відвідували комунальні підприємства нашого міста.

У ході збирання інформації про підприємства юні науковці дізналися скільки використовується паперу на виготовлення квитанцій для споживачів послуг. Над дослідження Вікторія разом із керівником продуктивно працювали протягом тижня.

З’ясували, що тільки на виготовлення квитанцій за спожиті послуги підприємства використовують у середньому 9,5 тон паперу.

У сучасному світі кожен може на своєму гаджеті використовувати цифрові квитанції та чеки, які доступні у електронному форматі. Це дозволить значно скоротити вирубання лісів. Перші кроки для збереження вже роблять і самі учні ліцею №6.

За дослідження Вікторія Більченко отримала нагороду національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді учасників Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник».

Поширити