Головна » Новини » Новини Прилук » Народився в Росії, а загинув за Україну

Народився в Росії, а загинув за Україну

4 червня у селі Білорічиця Сухополов’янської громади відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого воїна Павла Жуйкова. Чоловік народився в Росії, а згодом переїхав в Україну – за неї і віддав життя. Оборонець загинув 4 червня 2023 року під час виконання обов’язків біля населеного пункту Рівнопіль Донецької області.

Про це повідомляє Сухополов’янська ОТГ.

4 червня біля приміщення Білорічицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в селі Білорічиця відбулося урочисте  відкриття меморіальної дошки на честь односельця, загиблого воїна, молодшого сержанта старшого навідника 3 відділення 2 взводу 1 механізованої роти 1 механізованого батальйону в/ч А4773 ЗСУ Павла Жуйкова.

Фінансову допомогу на виготовлення меморіальної дошки надав керівник ФГ «Волошин» Валерій Придатко.

Захід відбувся за участі сільського голови Дениса Росовського, старости Білорічицького старостинського округу Валерія Коваленка, посадовців сільради, керівників установ та організацій, педагогічного та учнівського колективів школи, рідних, друзів та побратимів.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Павла Жуйкова та загиблих воїнів, після чого поклали квіти до його меморіальної дошки.

Павло Анатолійович Жуйков народився 4 вересня 1981 року в селі Слобода-Бешкиль Ісетського району Тюменської області (РФ). У 1983 році переїхав жити в Україну. У 1989-1998 роках навчався в Сомівській середній школі І-ІІІ ст. Зачепилівського  району Харківської області. З 1999 по 2003 рік проживав на території  Удмуртської Республіки (РФ). З 2001 по 2003 рік проходив строкову службу в м.Подольськ Московської області (отримав звання молодший сержант).

У 2003 році переїхав на постійне місце проживання в Україну. Саме тут зустрів свою майбутню дружину Оксану, у 2007 році у пари народився син Дмитро. У 2003-2015 роках працював у ТОВ «КрокУкрЗалізБуд». З 2015 по 2016 рік перебував в АТО.

23 січня 2023 року був мобілізований до ЗСУ. Мав позивний «Фігаро». Чоловік загинув 4 червня 2023 року  біля населеного пункту Рівнопіль  Донецької області.

Нагороджений медаллю «За участь в антитерористичній операції».

Прилуки оперативні.

Поширити