Головна » Новини » Новини Прилук » Прилуки шукають інвесторів для реалізації соціального проєкту

Прилуки шукають інвесторів для реалізації соціального проєкту


Прилуки працюють у напрямку залучення інвестицій. Зокрема, протягом 2022-2024 років представники структурних підрозділів Прилуцької міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій реалізували більш ніж 30 проектів. Сьогодні місто бере участь у ініціативі міжнародного значення — пілотний проект з планування відновлення на місцевому рівні.

Для роботи відібрано 10 громад України. Прилуки єдині представляють наш регіон. Активність реалізує міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Партнерами стали ПРООН та уряд Японії. Основна мета — створення плану розвитку та відновлення громади. У Прилуцької міської ради вже є напрацювання, а це майже 100 передпроектних пропозицій, кожна з яких приваблива для потенційних інвесторів.

З переліку проектів донорська організація сформувала рейтинг. Групи ідей об’єднали за пріоритетністю.


Прилуцька громада має 12 ідей з найкращим показником. Аби охопити всі напрямки життєдіяльності міста створено 6 робочих підгруп. Серед ідей і пропозиція створення центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб.

На сьогодні спеціалісти Прилуцької міської ради активно шукають донорів чи грантодавців, які реалізують цей проект. Для центру пропонується приміщення колишнього садочку №7 за адресою Іванівська, 57. Тут є централізоване опалення, частково замінені вікна, є два санвузли, які необхідно модернізувати та зробити більш зручними для маломобільних осіб. Також є косметичний ремонт приміщень, просторі кімнати можна наповнити відповідним обладнанням, а найголовніше прилучани, котрі потребують такої установи зможуть отримувати послуги у рідному місті.

На сьогодні подібні заклади працюють лише у обласних центрах. А у Прилуцькій міські тергромаді проживає 5790 осіб з інвалідністю.

Війна колись закінчиться. Наші захисники повернуться додому і вони будуть потребувати всебічної допомоги, особливо медичної, реабілітаційної, соціальної, психологічної. Саме для цього і планується створення такого центру.

Центр комплексної реабілітації планують облаштувати відповідно вимог чинного законодавства та державних стандартів. Обов’язково приміщення модернізують з урахуванням потреб осіб з інвалідністю.

Створення центру – перш за все це якісні своєчасні реабілітаційні послуги для жителів громади та ВПО, це соціальні гарантії для військовослужбовців, котрі повернуться з фронту, це забезпечення рівних можливостей та якісного життя для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та ВПО.

Такий центр допоможе не лише психічно і фізично відновити людей, але й сприятиме їхній повноцінній інтеграції у суспільство. Залишився найголовніший крок — знайти інвесторів, котрі фінансово підтримають цю ідею. У Прилуцькій міській раді впевнені — донори обов’язково відгукнуться, адже створення центру має високу пріоритетність реалізації.

Поширити