Головна » Новини » Новини Прилук » У міськраді відбулося засідання робочої групи з громадської безпеки та відновлення

У міськраді відбулося засідання робочої групи з громадської безпеки та відновлення


20 травня у залі засідань прилуцької міської ради відбулося засідання робочої групи з громадської безпеки та відновлення. На порядку денному було розглянуто більше 10 питань, заслухали представників поліції, ДСНС, освітян тощо.

Про підсумки та участь у грантових конкурсах, ідеатонах від ПРООН за адміністрування і сфер єднання говорила спеціалістка із залучення громад ПРООН Наталія Краківська. Нагадаємо, місто взяло участь у пілотному проекті з планування та відновлення на місцевому рівні. Для роботи в рамках ініціативи відібрано 10 громад України. Пані Наталія не залишила без уваги жоден проект від Прилуцької громади.


Про хід самої ж реалізації проектів від ПРООН у Прилуцькій громаді доповідали як самі здобувачі освіти, так і освітяни. Так для організації лабораторії з робототехніки у технічному коледжі було закуплено дві третини обладнання за грантові кошти, решту профінансував технічний коледж. Під час занять учні освоять навички робототехніки та монтажу. Це буде чи не перша лабораторія у Прилуках.

З питань волонтерської діяльності доповідали представники Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу. Студенти розповіли про отриманий досвід участі у інноваційній програмі, яка допомагає підліткам та молоді пропонувати та втілювати інноваційні рішення для актуальних проблем у школі, громаді чи місті.

Про результати співпраці з громадською організацією «Генерація успіх» доповідала директорка прилуцького ліцею №1 Олена Рогальова. Основною ідеєю є масштабування класу безпеки, який вже працює.

Ще один важливий проект, який був обговорений в ході засідання робочої групи – створення майстерні на базі прилуцького центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Світанок». Установа функціонує у Прилуках нещодавно. За словами директора Марії Ястремської центр вдалося створити завдяки ініціативним батькам таких діток. Реалізація проекту надасть можливість дітям та молоді з інвалідністю займатися ремеслом, опановувати елементарні трудові навички.

Поширити