Головна » ТІМ-ТБ » У Линовицькому ліцеї відкрили меморіальну дошку Леоніду Гибалу

У Линовицькому ліцеї відкрили меморіальну дошку Леоніду Гибалу


Про Леоніда Гибала, воїна-захисника, згадувати у минулому часі нестерпно для всіх, особливо для мами. Ще у старшій школі Леонід показав себе як захисник слабших. І так по життю Леонід допомагав рідним, друзям, ніколи не відмовляв у допомозі.

Першим взяв до рук зброю і 24 лютого 2024 року. До повномасштабного вторгнення Леонід Гибало виконував громадянський і військовий обов’язок. «Хто як не я, мам?» – казав він своїй матері. Цю фразу говорив Леонід і там, на передовій. Він беріг своїх побратимів, товаришував з усіма, був тим справжнім, кому довіряли всі, з ким не було страшно.


Леонід загинув 31 липня 2023 року на Луганщині. Захисник назавжди у серцях найрідніших, односельців, усієї Линовицької громади.

23 травня у День Героїв на знак вшанування борця за свободу і незалежність держави на фасаді ліцею, де вчився герой, відкрили пам’ятну дошку Леоніду Гибалу. Учні, педагоги, громада завжди пам’ятатимуть загиблого земляка.

Щемний момент: меморіальну дошку сину, коханому, татусю відкривають найрідніші.

Хвилина мовчання, стукіт метронома відлунює в серцях – не забудемо, пам’ятатимемо, героям – слава!

Настоятель храму Успіння Богородиці отець Антоній відслужив чин заупокійної літії та освятив меморіальну дошку. Пам’ятний знак на ліцеї – постійний спогад нащадкам про патріотизм, героїчний подвиг випускника освітнього закладу та захисника Батьківщини.

Допоки живі – бережімо пам’ять про тих, хто поклав душу і тіло за нашу свободу!

Телеканал ТІМ.

Поширити