Головна » ТІМ-ТБ » Ділили шкуру невбитого ведмедя. На засіданні бюджетної комісії погоджували фінансування, якого просто немає!

Ділили шкуру невбитого ведмедя. На засіданні бюджетної комісії погоджували фінансування, якого просто немає!


На засіданні бюджетної комісії планували спрямування коштів з міського бюджету, це перерозподіл залишку на нагальні потреби медичних закладів Прилук, компенсацію за сплату комунальних послуг ліквідаторам аварії на ЧАЕС, тощо.

Працювати депутати злагоджено і окремі рішення підтримували допоки на третьому чи четвертому питанні заступник відділу фінансів міської ради повідомила про те, що коштів немає і по суті все, що буде проголосовано зараз навіть якщо воно буде проголосоване, зможе фінансуватись тільки тоді, коли буде якійсь перехідний залишок. А він у найкращому випадку з’явиться після 2 кварталу 2024 року. Грошей нема, тому фінансуватись нічого не буде!


А фінансування за окремими запитами потрібно вже сьогодні.

Дитяча лікарня має бути оснащена потужним генератором відповідно до нормативно-правової бази, потребує обладнання приміщення для міні-електростанцій. На все про все – 750 тис. грн. Недостає кошів і для виплати зарплатні, а це ще 300 тис. щомісяця.

Для Центральної міської лікарні потрібно чималі гроші, бо є потреба у ендоскопічних стійках, це понад 10 млн грн., обладнанні та ремонту пральні, вимогою сьогодення для кластерної лікарні є наявність модульної котельні.

Фінансування потребують і комунальні заклади міста.

Загалом порядок денний передбачав 16 питань, більшість з яких потребували попереднього детального опрацювання, аби депутати не витрачали час на з’ясування конкретики. На кону – кошти міського бюджету.

На бюджетну комісію виносять будь-які питання, які потребують хоч якогось мало-мальськи фінансування. І ці питання, мали би проходити якусь профільну комісію. Але, зі слів секретаря міської ради, комісія має суто рекомендаційний характер. І на сесії все буде проголосоване незалежно від того, чи прийнято на бюджетній комісії якісь питання, чи ні.

Тоді виникає питання – для чого збираються депутати на бюджетну комісію? Для чого вони щось голосують, якщо це суто рекомендаційний характер і всі питання вирішує сесія міської ради?!

За дві години засідання бюджетної комісії депутати рекомендували виділення коштів по 3 з 16 запитів. Повернутися до розгляду всіх 16 зможуть за наявності фінансування не раніше чим через 2 місяці і за доопрацювання окремих питань.

Телеканал ТІМ.

Поширити