Головна » ТІМ-ТБ » Делегація з фінського міста-побратима Ніжина побувала в укритті ДНЗ та дала йому високу оцінку

Делегація з фінського міста-побратима Ніжина побувала в укритті ДНЗ та дала йому високу оцінку


Делегація з фінського міста Іматра в Україні вперше на запрошення побратимів з Ніжина прибула аби підтримати дружній народ у боротьбі проти російських окупантів. Атмосфера тривоги тут просто таки витає в повітрі, наголошує мер Іматри Матіас Хілден. Щойно спустилися, аби оглянути укриття дошкільного навчального закладу, як пролунав сигнал повітряної тривоги.

Мер Іматри зізнається, що і сам є татусем 5-річного хлопчика, такого як ці українські малюки. Та йому складно уявити, аби його чадо по кілька разів на день спускали до сховища. Це в голові не вкладається, резюмує очільник Іматри. І додає, що це дуже жорстока реальність.


Та попри всі тривоги і збентеження фінська делегація була приємно вражена гарними умовами перебування діток в укритті. Сучасні ремонти в ДНЗ 12 «Ромашка» стали можливі за підтримки місцевої влади, резюмує директорка.

Спочатку ремонтні роботи були найпростішими. А вже у 2023 році за підтримки міжнародної організації ЮНІСЕФ їх вдалося значно покращити. Підрядники взялися за роботу в укритті, що вже діяло, та в рекордно швидкі терміни привели його до ідеального стану.

У безпечному комфортному сучасному укритті облаштували ще й куточок психолога, бо в тому є потреба.

Краще би українські діти ніколи не чули слова війна та не мусили проводити своє дитинство в укриттях, резюмує мер Іматри. Та якщо вже й робити укриття у навчальних закладах, то лише такі як в Ніжині, які нічим не відрізняються від дитячих груп та в яких можна не відриватися від навчального процесу.

Телеканал ТІМ.

Поширити