Головна » Новини » Новини України » Україна вже почала виробляти снаряди, але надалі розраховує на постачання від партнерів

Україна вже почала виробляти снаряди, але надалі розраховує на постачання від партнерів


Україна вже поновила власне виробництво артилерійських боєприпасів, але через величезний обсяг потреб Сил оборони розраховує на постачання снарядів від країн-партнерів.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, пише “Укрінформ”.

“Ми почали виробляти артилерійські боєприпаси, але, як і по інших позиціях, їх ніколи не буде достатньо вироблятись в Україні. Скільки б ми не виробляли і як би ми не збільшували власні спроможності, ми будемо й далі залежати від постачання ззовні”, – зауважив український урядовець.

“Наша потреба є більшою, ніж оборонні спроможності всіх країн вільного світу разом. Тому ми не говоримо зараз про забезпечення повної потреби наших Сил оборони – вона дуже велика. Ми говоримо про те, що ми стали вагомим внеском у таке (забезпечення) Сил оборони”, – додав Камишін.

Він зауважив, що в цілому перед українською оборонною промисловістю постають три головні виклики. По-перше, це фінансування, по-друге – постійні обстріли і по-третє, в тому, що стосується виробництва артилерійських боєприпасів, – це глобальний дефіцит вибухових речовин та пороху.

“Все решта перестало для нас бути складнощами”, – заявив український урядовець.

Він підкреслив, що українська оборонна промисловість активно змінюється і стає іншою. Це є важливим елементом відкритості та транспарентності України у відносинах з європейськими партнерами та для того, щоб європейські кошти почали заходити в Україну для розвитку спроможностей української оборонної промисловості.

Укрінформ.

Поширити