Головна » ТІМ-ТБ » Вшанували пам’ять захисників та висадили дерева на знак солідарності з фінським народом!

Вшанували пам’ять захисників та висадили дерева на знак солідарності з фінським народом!


Вшанували пам’ять захисників та висадили дерева на знак солідарності з фінським народом! З нагоди дня міста та Великодня Ніжин відвідала делегація з Фінляндії.

У день міста над Ніжином урочисто замайоріли стяги двох держав – України та Фінляндії. Серед почесних гостей на урочистостях делегація з фінського міста – побратима Іматри. На чолі з його очільником Матіасом Хілденом.

Плідна співпраця між Ніжином та Іматрою триває вже понад рік. Наприкінці 2022 року у режимі онлайн було укладено угоду про співпрацю, а в квітні 2023-го меморандум підписали вживу в Іматрі.


День міста в Ніжині не увінчався традиційними урочистостями як то було до повномасштабного вторгнення.

Покладанням квітів до Меморіалу «Героям-захисникам України», вшанували пам’ять загиблих воїнів, котрі віддали своє життя у війні з російськими окупантами.

На знак дружби та солідарності з фінським народом очільники Ніжина та Іматри висадили туї біля Меморіалу «Героям-захисникам України».

Відбулося покладання квітів і до пам’ятних стел загиблим захисникам.

У підсумку, мер Ніжина наголосив, що Україну та Фінляндію багато що об’єднує. Це і спільне минуле, і сьогодення, і європейське майбутнє, але найголовніше – спільний ворог — країна-терорист Росія.

Телеканал ТІМ.

Поширити