Головна » ТІМ-ТБ » У Сухополов’янській громаді ввосьме пройшов фестиваль «Великоднє сяйво»

У Сухополов’янській громаді ввосьме пройшов фестиваль «Великоднє сяйво»


Аріна, учениця Дідовецького ліцею, демонструє свої роботи. У них ніжність, світло, дитяча віра – все буде добре. Наталя Онищенко, майстриня з Канівщини, вдруге бере участь у конкурсі – її ляльки-мотанки то обереги українських звичаїв та традицій. І на додачу ще й справа сімейна.

Понад сто робіт декоративно-ужиткового мистецтва представлені цього року на 8 конкурсі-фестивалі «Великоднє сяйво» у селі Дідовці Сухополов’янської тергромади. Географія фестивалю – чотири області, серед яких навіть Миколаївська та Донецька.


Писанки, крашанки, великодні інсталяції, малюнки, ляльки-мотанки… Роботи учасників представлені у 4 номінаціях. Особливе місце на сьогоднішньому фестивалі займають саме ляльки-мотанки, їх більше 20, від маленьких, близько 10 сантиметрів, до великих – до 1 метра. У віночках, вишиванках, кожна зі своїм сакральним змістом.

Сім ляльок-мотанок навіть ожили, у їх образи вжилися дівчатка, учениці одного з ліцеїв громади.

Писанки з орнаментами різних областей України розмальовані наполовину. Другу половину мали розмалювати гості фестивалю. При цьому кожен думав про своє. З думками про перемогу та мирне майбуття організатори фестивалю-конкурсу «Великоднє сяйво» об’єднують учасників у одну творчу родину, долучають до свого, українського.

Ексклюзивні роботи фестивалю-конкурсу були відзначені ексклюзивними нагородами. Їх виготовили за авторським ескізом організаторів майстри-глинярі з Кам’янця-Подільського.

Гран-прі фестивалю «Великоднє сяйво» – 2024 поїде до Срібнянщини. Колективна робота ляльок-мотанок завоювала серця журі та гостей, грамоти та подарунки отримали всі учасники конкурсу.

Телеканал ТІМ.

Поширити