Головна » Новини » Новини Прилук » 45 сортів бузку зацвіли на дослідній станції

45 сортів бузку зацвіли на дослідній станції


Бузок – одна з улюблених квітучих рослин весни. Його пишне цвітіння, витончена краса квітів і чарівний аромат перетворюють бузок у втілення травневої краси. Сьогодні ж бузкові сади зустрічаються у багатьох куточках світу і надають їм нового барвистого шарму. І звичайно ж на Прилуцькій дослідній станції теж відбувається справжнє цвітіння. Там розцвіло 45 сортів бузку, вкриваючи околиці неймовірною різноманітністю кольорів та ароматів.


Як розповідає науковий співробітник Прилуцької дослідної Олександр Оленич, у колекції знаходиться близько 100 кущів.

Бузок цвіте від одного до двох місяців, але через спеку та пекуче сонце квіточки можуть згорати і псуватися, тому за кущем потрібно доглядати, хоча культура в принципі невибаглива, росте на будь-яких грунтах, потребує як дуже жарко поливу, бажано піддобрення і, звичайно, обрізка – не давать загущуватися. А квітки після квітування треба теж обрізати, щоби не наростали пагони.

Кожен сорт бузку особливий – відрізняється своїм цвітінням, пишністю та кольоровою гамою.

Бузок – символ розкоші та прекрасного смаку. На Прилуцькій дослідній станції ви можете насолоджуватися розкішним виглядом та чудовим ароматом бузку, що створить атмосферу спокою, відпочинку та весняної краси.

ТК Прилуки.

Поширити