Головна » ТІМ-ТБ » Вони врятували світ. 26 квітня – 38 роковини Чорнобильської катастрофи

Вони врятували світ. 26 квітня – 38 роковини Чорнобильської катастрофи


День пам’яті, скорботи та вдячності. 26 квітня 2024 року – 38 роковини Чорнобильської катастрофи. Щороку цього дня вшановуємо пам’ять тих, хто ліквідував наслідки вибуху – персонал Чорнобильської атомної електростанції, пожежники, військовослужбовці, медики, вчені, робітники усіх професій.

У перші дні техногенної катастрофи більше тисячі прилучан також виконували свій громадянський обов’язок, рятували світ і Україну від ядерної небезпеки. Бойове братерство чорнобильці пронесли через роки. У будь-яку хвилину приходять на допомогу один одному, допомагають сім’ям загиблих та померлих ліквідаторів.

Згадуючи минуле ліквідатори відстоюють свої права сьогодні. Для тих, хто 38 років тому сумлінно виконував покладену на них рятівну місію, байдужість до їх проблем з боку держави – болюча рана.


І попри все герої-чорнобильці, а у Прилуках їх більше 600, тримають стрій, беруть активну участь у житті громади.

Хвилиною мовчання вшануємо пам’ять тих, хто ціною власного життя врятував світ від ядерної катастрофи, подякуємо живим за їхній професіоналізм, самовідданість при ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Телеканал ТІМ.

Поширити