Головна » Новини » Новини Прилук » Мовчання здатне сказати більше, ніж будь-які слова. Хвилина мовчання о 9.00

Мовчання здатне сказати більше, ніж будь-які слова. Хвилина мовчання о 9.00


Вся Україна о 9.00 зупиняється, щоби тишею вшанувати подвиг Українців, які загинули при захисті нашої держави. Вийдіть на балкон, вийдіть з машини, зупиніться на хвилину, навіть якщо поспішаєте. Наш святий обов’язок щодня і щомиті пам’ятати про тих, хто віддав своє життя, аби ми жили.

У прилуках о 9.00 під час загальнонаціональної хвилини мовчання зупиняється центр міста. Від 10и квітня перекривається рух транспорту на перехресті вулиць Київська та Переяславська. Зупиняються автівки, завмирають перехожі і навіть у повітрі відчувається тиша. Прилучани у моменті скорботи згадують кожну жертву кривавої війни.


Ініціатива щодо перекриття руху під час загальнонаціональної хвилини мовчання належить громадській організації «На щиті». Саме ці активісти координують прилучан у момент зустрічі загиблих героїв. Перекриття дороги регулюють патрульні поліцейські.

Вперше ж хвилина мовчання в центрі Прилук з гучномовців пролунала 5 грудня 2023 року, коли міська рада за донорські кошти встановила систему оповіщення.

Як повідомили у виконкомі у центрі Прилук на час загальнонаціональної хвилини мовчання рух зупинятимуть щодня.

ТК Прилуки.

Поширити