Головна » Новини » Вперше за останні десятиліття в Ніжині офіційно відкрили нове швейне комунальне підприємство

Вперше за останні десятиліття в Ніжині офіційно відкрили нове швейне комунальне підприємство


Аптечки для військових, балаклави на передову та речі для поранених у лікарню вже відшили на новоствореному комунальному швейному виробництві в Ніжині. Його офіційне відкриття відбулося 9 квітня.

Це вперше за останні десятиліття в Ніжині офіційно відкрили нове швейне комунальне підприємство. Цьому передувала перемога у грантовому конкурсі в межах проєкту «Мери за економічне зростання», участь у якому взяли 153 громади. Для фінансування було відібрано 13, серед яких і ніжинська.

Новостворений колектив підприємства вже пройшов навчання і виготовив перші вироби на замовлення волонтерів. Нове швейне виробництво – це простір, де можна отримати соціальну та психологічну підтримку; місце, де є можливість переконкуруватися, адаптуватися та інтегруватися до життя в нових обставинах. В цьому на власному досвіді переконалася і його проектна менеджера Оксана Бут, яка є переселенкою з Донбасу.

Завдяки реалізації даного проекту життя Оксани Бут ніби знову набуло сенсу. Жінка адаптувалася в новому місті та знайшла улюблену справу.


А партнерами Ніжинського швейного виробництва є колеги з Прилук, у яких ніжинці і переймали досвід.

«Ніжин може конкурувати своєю продукцією чи не на рівні всієї України» — саме так описала цю ініціативу директорка Чернігівської швейної фабрики «Елегант» Наталія Романовська.

А ще велику допомогу і підтримку надали засновники м’якої іграшки «Копиця».

Створення нового швейного виробництва – не лише надходження податків до бюджету та підвищення іміджу нашого міста, а й нові робочі місця. Однак основним завданням, що зараз стоїть перед цим проєктом, є пошук замовників, що має ключове значення для його успішної роботи та подальшого розвитку.

Телеканал ТІМ.

Поширити