Головна » Новини » Новини Прилук » На Прилуччині поліцейські виявили та припинили діяльність озброєного злочинного угрупування.

На Прилуччині поліцейські виявили та припинили діяльність озброєного злочинного угрупування.


Оперативники карного розшуку Головного управління поліції у Чернігівській області спільно зі співробітниками кримінальної поліції Прилуччини та слідчими слідчого управління обласної поліції задокументували злочинну діяльність шістьох осіб, які незаконно зберігали вогнепальну зброю, сотні набоїв, десятки гранат, 4 кг вибухівки, міни, тротилові шашки та наркотичні речовини.

Злочинцям – від 27 до 49 років. Поліцейські за силової підтримки спецпідрозділів поліції КОРД, батальйону поліції особливого призначення та із залученням кінологів зі службовими собаками та вибухотехніків поліції провели 14 одночасних санкціонованих обшуків за місцем проживання, транспортних засобів та у гаражних приміщення фігурантів.

Загалом виявлено та вилучено майже 500 набоїв різного калібру до нарізної зброї, 11 ручних гранат із запалами, 4 кг вибухової речовини а також протипіхотні та протитанкові міни, тротилові шашки та дистанційні пульти для їх підривання.

Також у ході обшуків у будинках двох зловмисників поліцейські виявили згортки з подрібненою рослинною речовиною та зіп-пакет з порошкоподібною речовиною білого кольору та трубки для куріння наркотичних речовин.

Все вилучене направлене для проведення експертних досліджень. За цими фактами слідчі поліції проводять розслідування незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами – ч.1 ст. 263 КК України, та незаконного зберігання наркотичних засобів – ч.1 ст. 309 КК України. Досудове розслідування триває.

ТК Прилуки.

Поширити