Головна » Новини » Новини Прилук » ІТ-генетика, сіті-фермерство та ІТ-медицина – STEM професії майбутнього

ІТ-генетика, сіті-фермерство та ІТ-медицина – STEM професії майбутнього


Як підготувати випускників до успішного працевлаштування у світі STEM*-професій? Світовий журнал Forbes створив так званий атлас професій майбутнього, якій налічує 25 інноваційних спеціальностей. Про інженерію, ІТ-генетику, сіті-фермерство та ІТ-медицину 4 квітня дізнавалися учні ліцеїв №1 та №7.

Знайомили молодь зі світом STEM-професій представники міжнародної неурядової гуманітарної організації Acted. Така програма навчання проходить спільно з організацією «Жіночий формат» за фінансування канадського уряду.

Одним з напрямів реалізації проекту є інформування молоді про переваги та перспективи кар’єри у STEM та інших секторах, які сприяють відновленню країни.


Протягом квітня 2024 року заплановано провести 10 інформаційних сесій, учасниками яких стануть учні 8-10 класів шкіл Чернігівської області. Організатори презентують STEM-професії, сподіваються підвищити інтерес дітей та підлітків до науково-технічної творчості, нових технологій та мотивувати освітян до вибору спеціальностей, пов’язаних з наукою.

Для освітнього закладу №7 це не просто інформаційний захід, але й гарна нагода розкрити перед дітьми потенційні шляхи в галузі науки. Учні з великим інтересом слухали промовців, проводили досліди та виконували завдання. Такі заходи вкотре дають можливість зрозуміти, що майбутнє нашої держави – у новітніх технологіях.

________
* STEM – Science, Technology, Engineering and Mathematics, укр. наука, технології, інженерія, математика – збірний термін яким називають підходи до освітнього процесу, що полягають у отриманні теоретичних наукових знань у ході практичної діяльності. Раніше це називалося просто – науково-технічна освіта і практика під час навчання.

Поширити