Головна » ТІМ-ТБ » 20 березня громада прощалася одразу з двома захисниками – Дмитром Ушенком та Сергієм Ягодкою

20 березня громада прощалася одразу з двома захисниками – Дмитром Ушенком та Сергієм Ягодкою


Прилуччину знову окропили сльози. 20 березня громада прощалася одразу з двома захисниками – Дмитром Ушенком та Сергієм Ягодкою. Мужні воїни повернулися додому назавжди на щиті.

Сергій Ягодка народився та виріс у Прилуках. Після проходження строкової військової служби прийняв свідоме рішення продовжити службу за контрактом. Пройшов усі щаблі військової служби – від солдата до офіцера. Від підлеглого до командира роти. З початком війни був першим, хто став на захист країни. З 2015 по 2024 рік капітан Сергій Ягодка 5 разів виконував бойові завдання. За 24 роки служби у ЗСУ був нагороджений чотирма медалями Міністерства оборони, двома відзнаками Командувача об’єднаних сил.


З вересня 2023 року капітан Сергій Ягодка був призначений командиром роти в складі Зведеної бригади Повітряних Збройних сил України. Вміло керував підрозділом, особисто знав та беріг життя кожного бійця. Був зразком офіцера та командира.

9 лютого Сергій вкотре особисто очолив штаб штурму позицій ворога. У той день його група вибила ворога та закріпилася поблизу Рівнопіля на Донеччині. Та нажаль цей бій для Сергія був останнім. У глибокому смутку лишилися рідні, побратими героя та вся Прилуцька громада.

Поруч з досвідченими воїнами, такими як Сергій Ягодка до лав захисників України долучаються ще зовсім молоді чоловіки. Мужній воїн Дмитро Ушенко стан на захист країни у січні 2024 року. А вже 15 березня на позиції відділення «Норвегія» населеного пункту Бердичі Покровського району Дмитро загинув. Йому назавжди залишиться 21.

Загиблі військовослужбовці навіки залишиться в строю, ставши героями для Прилуцького краю та всієї України. Нажаль, боротьба за свободу та незалежність дається нам надто високою ціною. Втраченим здоров’ям та відібраним життям найкращих синів і доньок України.

Телеканал ТІМ.

Поширити