Головна » ТІМ-ТБ » Ніжинка виграла мікрогрант від держави та відкрила кав’ярню-книгарню у самому серці древнього міста

Ніжинка виграла мікрогрант від держави та відкрила кав’ярню-книгарню у самому серці древнього міста


Кавярні-книгарні сьогодні стають справжнім трендом. Бо кава та книги завжди тісно дружили. Хто ж не полюбляє сісти з горнятком ароматного напою й погортати хорошу книгу і споглядати у вікно красиві краєвиди древнього міста?! Та й сама кав’ярня розташувалася в історичній будівлі на вулиці Гоголя. Колись це були келії монастиря. Тому тут все ніби дихає історією.

Саме це місце ідеально підійшло для відкриття власної креативної справи, авторка ідеї Ольга Ріпа. Коли постало питання, де взяти гроші на відкриття власної справи, Ольга ризикнула і подала заявку на участь в державній програмі «єРобота» та виграла мікрогрант на суму 250 тис грн

Не останню роль в цьому відіграв Ніжинський бізнес-хаб та його координаторка Марина Світлова. Ось так завдяки спільним зусиллям у самому серці історичного Ніжина з’явилося ще одне місце сили.

Окрім сердечок на капучіно, бариста Аня знає особливий секрет приготування особливої кави.

В кав’ярні є міні пекарня, де пекарі-кондитери чаклують над смаколиками до ароматної кави або запашного чаю.

Та справжнім серцем кав’ярні і її родзинкою є ось ця книжкова полиця з досить цікавою підбіркою літератури на будь-який вік та смак.

Попри те, що ніжинська кав’ярня-книгарня щойно відкрилася, тут вже є постійні клієнти, сюди їх тягне мов магнітом. Серед них і Ангеліна. Дівчина вже охрестила цей особливий заклад своїм місцем сили.

Ніжинська кав’ярня-книгарня це затишне місце, де можна відпочити від цифрового світу та побути наодинці з собою. Люди, які читають книжки і так прийдуть до книгарні. А ті, які не читають, прийдуть на каву. Побачать інших, які читають і можливо станеться хімія – і вони теж захочуть погортати гарну книгу, кажуть автори проекту і мають надію, що зможуть ще більше заохотити ніжинців до читання книг.

Телеканал ТІМ.

Поширити