Головна » Новини » Новини України » На крок ближче до Єдиної роумінгової зони з ЄС: законопроєкт ухвалено в першому читанні

На крок ближче до Єдиної роумінгової зони з ЄС: законопроєкт ухвалено в першому читанні

На засіданні 23 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект № 10265 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу”. Про це повідомила пресслужба Апарату ВР.

“Для України та ЄС процедура приєднання нашої держави до роумінгової зони Європейського Союзу – проект, який стане першопрохідцем на шляху до цифрового безвізу з ЄС. Українці зможуть користуватися домашніми тарифами мобільного зв’язку на території держав Євросоюзу в подорожах тривалістю до 4 місяців. Тому більше не доведеться сплачувати додаткові збори за роумінг чи витрачати час на пошук дешевших варіантів, щоб залишатися на зв’язку.

Не доведеться платити за зв’язок більше і європейцям в Україні. Вони також зможуть користуватися домашніми тарифами від своїх операторів”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спільна роумінгова зона також покращить інвестиційний клімат для бізнесу у сфері електронних комунікацій. 

Після ухвалення законопроекту Україна зможе приєднатися до єдиної роумінгової зони з ЄС Roam like at home.

“Разом з тим важливим моментом є те, що на виконання доповнення до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, маємо зобов’язання до 24 квітня цього року прийняти не тільки сам законопроект, а ще й всі підзаконні нормативно-правові акти…Але це лише частина шляху. Наступним кроком стане створення Робочої групи для доопрацювання його до другого читання.

ligazakon.net.

Поширити