Головна » ТІМ-ТБ » Депутатська регламентна комісія: про почесних громадян Прилук та заборону церкви московського патріархату

Депутатська регламентна комісія: про почесних громадян Прилук та заборону церкви московського патріархату

Про присвоєння звання героям «Почесний громадянин Прилук» та заборону церков московського патріархату дискутували депутати в ході регламентної комісії.
Минулому тижня у Прилуках відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, у ході якої розглядали питання про утворення комісії щодо присвоєння Почесної відзнаки Прилуцької міської ради «Звання «Почесний громадянин міста» у новому складі.

Це питання виникло у зв’язку зі зверненням громадської активістки Марини Паянок та за поданням громадської ради міста. Пропозиція полягає в тому, аби надати звання «Почесний громадян Прилук» усім загиблим героям.

На розгляд комісії також надійшло депутатське звернення переглянути перелік «Почесних громадян міста Прилуки» що вже існує та, можливо, когось із не достойних позбавити почесного звання.

Ця комісія має розглядати і затверджувати подані кандидатури на звання «Почесний громадянин міста», це процедурне питання, пояснює Олег Касьян.

Члени комісії своїм рішеннями підтримали внесення змін в положення. А вже далі комісія у новому складі буде визначати кандидатури на присвоєння звання «почесний громадянин», а громадська рада остаточно їх буде затверджувати.

На комісії депутати розглянули ще одне важливе питання – про заборону діяльності московського патріархату на території міста Прилуки, відповідно до депутатського запиту Віктора Карпенка.

За словами юриста, ті громади, які вже встигли позбавитися від московських церков, зробили це не в законний спосіб.

І поки в Прилуках міська влада розводить руками та чекає на підписання закону Президентом, у левовій частині громад вже давно попрощалися з церквами московського патріархату, наголошує депутат Прилуцької міськради Артем Рожко.

Телеканал ТІМ.

Поширити