Головна » Новини » Новини світу » Нову версію ЗРК NASAMS буде розроблено з урахуванням українського досвіду

Нову версію ЗРК NASAMS буде розроблено з урахуванням українського досвіду


Raytheon Technologies уклала нову угоду з норвезькою Konsgberg про співпрацю. Контрагенти домовилися спільно розробити нову версію ЗРК NASAMS з урахуванням отриманого в Україні досвіду. Повідомлення про це було опубліковано на сайті уряду Норвегії.

Восени минулого року інженери RTX і Kongsberg провели випробування модернізованої версії комплексу NASAMS Mk.2. У пускові установки ЗРК були поміщені ракети трьох типів: AIM-9X, AIM-120 і AMRAAM-ER. Варто зазначити, що конкретний тип ракет системою управління вогнем самостійно не вибирався. Raytheon Solipsys лише рекомендувала оператору використовувати ту чи іншу ракету для ураження виявленої в повітрі цілі.

NASAMS належить до класу модульних ЗРК. До його складу входять командний пункт FDC, РЛС AN/MPQ-64F1 Sentinel, датчики і пускові установки. Для забезпечення максимальної продуктивності системи ППО кілька комплексів можна об’єднати в єдину мережу.

На чому саме буде зроблено наголос під час модернізації ЗРК NASAMS, у повідомленні норвезького уряду не вказано. У ньому використовуються лише загальні формулювання. Найімовірніше, що при розробці нової модифікації комплексу інженери RTX і Kongsberg візьмуть до уваги досвід ЗС ЗСУ щодо відбиття ракетних атак РФ.

prostomob.com

Поширити