Головна » ТІМ-ТБ » Як вчителька з Прилук виховує інтелігентних та патріотичних учнів

Як вчителька з Прилук виховує інтелігентних та патріотичних учнів


Ось так щоранку вітають свою улюблену вчительку другокласники 7-го ліцею. У свою чергу Ольга Бойко виховує зі своїх учнів справжніх патріотів України, які чудово розуміють, що вони роблять заради перемоги – вони дуже старанно гризуть граніт науки.


Для Ольги Бойко кожен маленьких другокласник – це в першу чергу свідома особистість. І до кожного вона звертається не інакше, як пані чи пане, називаючи дітей українською інтелігенцією.

Пані Ольга у спілкуванні з учнями ніколи не уникає розмов про війну. Натомість, обговорює з дітьми ситуацію, що склалася. Це допомагає зменшити напругу та встановити довіру з дітьми.

Цікавимося у пані Ольги, де ж вона черпає ресурс триматися та ще й при цьому постійно заряджати дітей на перемогу. Адже чоловік Ольги Бойко, як і більшість батьків її учнів захищають країну в гарячих точках.

Кожна мама, сестра, дружина, кожна жінка, яка чекає захисника з війни має бути сильною і навчати цьому дітей. Коли вчителька зачитує дуже близькі її серцю рядки поезії Людмили Горової, клас на якусь мить завмирає.

А ще в період постійних тривог повітряних і душевних дуже важливий тактильний контакт, каже Ольга Бойко. Діти постійно потребують підтримки та обіймів.

Дуже гострим для пані Ольги є мовне питання. Цю тему зі своїми учнями вона обговорює, наводячи конкретні приклади з фронту.

Даня до Прилук переїхав з Харкова, бо його рідний дім знищили росіяни. Сьогодні спілкуючись з цим маленьким патріотом вам і на думку не спаде, що ще пару років тому хлопчик говорив виключно російською.

Дмитрик до Прилук переїхав з Мар’їнки. Бажена теж мріє піти по стопах свої батьків і стати захисницею. А це Оленка, і вона теж хоче бути захисницею.

Сьогодні ці маленькі свідомі другокласники старанно гризуть граніт науки. Вони щасливі, що можуть навчатися у рідному місті у своїй країні. І добре пам’ятають обіцянку, яку у перший день навчання дали нашим захисникам.

Діти в першу чергу мають розуміти свою ідентичність, каже Ольга Бойко.
Сьогодні кожен тримає свій фронт. І в освітян ця місія надважлива. Адже у їхніх руках майбутнє нашої країни. Майбутнє маленьких українців, які підійматимуть і відбудовуватимуть свою країну.

Телеканал ТІМ.

Поширити