Головна » Новини » Новини України » «Галс Агро» розповіла, чому вирішила попри війну запустити перший біометановий завод на Чернігівщині

«Галс Агро» розповіла, чому вирішила попри війну запустити перший біометановий завод на Чернігівщині


У квітні 2023 агрокомпанія «Галс Агро» відкрила у Чернігівській області перший в Україні біометановий завод. Допомогли прийняти важке рішення… ігри. Причому, не аби-які, а бізнесові.

Попри те, що бойові дії точилися неподалік від будівництва, компанія виконала проєкт у заплановані строки, розповідає СЕО «Галс Агро» Сергій Кравчук.

До речі, у липні менеджер компанії Олег Рябов оприлюднив, що його компанія отримана сертифікат ISCC EU на відповідність вимогам директиви RED II для біометану та біогазу, з якого виробляється електрична та теплова енергія.

Тобто, проєкт у Прилуцькому районі – доведено ефективний та безпечний.
Тобто, проєкт у Прилуцькому районі – доведено ефективний та безпечний.

У ідеї цього заводу нетривіальне походження – Кравчук розробляв біометановий проєкт під час участі у кількох рефлексивних іграх Market Battle. По суті, Market Battle – груповий кількаденний тренінг, у процесі якого зо два десятки людей, поділені на команди, мають розробити і «продати» один одному якийсь продукт, проєкт або послугу. Гравці повинні максимально серйозно поставитися до процесу, ретельно аналізувати власні проєкти та пропозиції інших команд, уголос проговорюючи свої думки й висновки.

Кравчук грає в подібні ігри майже десятиліття.
«Коли проєкт пропрацьовано у грі, то вже нічого не зможе зупинити його реалізацію», – каже він. Підприємець пояснює, що під час гри знаходить відповіді на питання, необхідні для розв’язання проблеми.

Час Чернігівський.

Поширити