Головна » ТІМ-ТБ » Як підготувати психіку дитини до школи: поради психолога

Як підготувати психіку дитини до школи: поради психолога


Вступ до школи – дуже важливий момент для першачка та його батьків. Багато дітей з готовністю та натхненням ідуть до першого класу, але далеко не всім такі зміни даються легко. Батьки часто вважають, що до школи готові саме ті діти, які вже вміють читати та писати, з легкістю запам’ятовують та переказують почуту інформацію. Проте це не зовсім так. Чи не найголовнішою складовою підготовки малюка до школи є саме психологічна готовність.


Щоб допомогти дітям психологічно підготуватися до школи, потрібно говорити з ними про навчання, але не лякати майбутніми труднощами шкільного життя.
Дуже важливо вирівняти режим майбутнього першачка, радить психологиня Лариса Борсяк.

Важливо розуміти, що психологічна готовність дитини до навчання в школі починається саме вдома. Давайте дитині різні доручення, покладайте на неї відповідальність за виконання посильних завдань і при цьому звертайте увагу на дисципліну.

Дуже важливу роль відіграє і соціалізація майбутнього першачка.

Не лякайтеся змін у житті ваших школярів, тоді вони будуть більш відкритим до всього нового і невідомого. Школа стане для першокласника дверима в світ цікавих подій, добрих друзів, захопливих знань, радить психологиня.

Телеканал ТІМ.

Поширити