Головна » Новини » Новини Прилук » Нехтування елементарними правилами захисту від сонця – одна з перших причин виникнення хвороби шкіри

Нехтування елементарними правилами захисту від сонця – одна з перших причин виникнення хвороби шкіри


Літо це час відпочинку та пляжної засмаги. Мати сонячний колір шкіри у сучасному світі вважається модним. Та чи безпечним? Розповідає сімейна лікарка Світлана Шумицька: однією з причин раку шкіри являється висока інсоляція.

Влітку бажано захищати тіло легким одягом, носити панами та окуляри. Нехтування елементарними правилами захисту від сонця – одна з перших причин виникнення хвороби. Ризики підсилюються і через наявність інших факторів, таких як спадковість, механічне пошкодження, родимки на шкірі, різні канцерогени, паління, алкоголь та нездоровий образ життя.


Рак шкіри це злоякісні утворення, які можуть бути різних видів. 80% зі 100 це так звана базаліома, яка піддається лікуванню, так як розвивається дуже повільно.

Перші ознаки раку шкіри можна помітити самостійно. Само огляд – важлива складова здоров’я, адже чим раніше виявлене захворювання, тим кращий ефект від лікування. Тому перевіряйте всю шкіру, так ви не пропустите переродження родимок або появи ознак раку.

При будь-якій підозрі на рак шкіри людина має звернутись до свого сімейного лікаря, який огляне та скерує людину до спеціалістів. У випадку раку шкіри це дерматолог і онколог, які й встановлять правильний діагноз і подальше лікування.

ТК Прилуки.

Поширити