Головна » ТІМ-ТБ » Молодіжна рада Сухополов’янської громади долучилася до Всеукраїнської толоки

Молодіжна рада Сухополов’янської громади долучилася до Всеукраїнської толоки


Прибирали територію біля козацького куреня, наводили лад у хатинці – майбутньому просторі для молоді. Представники Молодіжної ради Сухополов’янської сільської ради долучилися до Всеукраїнської толоки, підтримавши ініціативу ГО «Будуємо Україну разом».

Відновлення Заїздського козацького куреня, а він був заснований за часів Богдана Хмельницького, стартувало ще у 2018 році.
У суботу 25 травня о 10 ранку на обраній локації кипіла робота. Обов’язки поділили порівну, чоловіки косили траву, обпилювали сухі гілки, дівчата та жінки вправно орудували граблями та серпом, воювали з бур’янами.

Не одну годину активісти мили-прибирали, доклавши чимало зусиль увісьмох облагородили заросле бур’янами дворище. Прибравши, представники Молодіжної ради Сухополов’янської громади ділилися планами: саме тут, на території козацького куреня буде універсальна комбінована локація.


У перспективі – встановлення меморіальних пам’ятних дощок сучасним героям-козакам, які загинули за свободу і незалежність України, оформлення етнокуточка, міні-музею, організація велоекскурсій історичними місцями Сухополов’янської громади.

Телеканал ТІМ.

Поширити