Головна » ТІМ-ТБ » Безкоштовне протезування зубів військовим: НМСП єдина уклала такий договір з НСЗУ

Безкоштовне протезування зубів військовим: НМСП єдина уклала такий договір з НСЗУ


Сергій учасник бойових дій. Сьогодні він звернувся до Ніжинської міської стоматполіклініки аби безкоштовно протезувати зуби. Таку послугу у закладі надають від 13 травня.

«На фронті є проблеми із забезпеченням зубного ряду, з водою, з продуктами харчування та гігієною ротової порожнини. Безумовно, через пару років, настають проблеми з зубами. Нажаль військові під час лікування чи реабілітації не мають часу отримати таку допомогу. Не у кожному лікувальному закладі є стоматкабінет чи зуботехнічне відділення», — пояснює директор Ніжинської комунальної стоматологічної поліклініки Олександр Ігнатюк.

Держава компенсує медзакладу витрати на лікування через Національну службу здоров’я України. На одного пацієнта за цим проєктом виділяють приблизно 15 тисяч гривень на ортопедичне лікування. Це можуть бути конструкції, які рекомендовані військовим залежно від їхньої клінічної ситуації,— пояснює директор.


На сьогодні Ніжинська міська стоматполіклініка залишається єдиним медичним закладом в області, який уклав такий договір та має можливість надавати послуги безоплатного зубопротезування для військовослужбовців, резюмує очільник Ніжина Олександр Кодола.

Телеканал ТІМ.

Поширити