Головна » ТІМ-ТБ » «Нотатки незламних». Зустріч з бойовою медикинею Людмилою Ковтун

«Нотатки незламних». Зустріч з бойовою медикинею Людмилою Ковтун


2000 кілометрів за добу аби побачитися з нашими земляками – військовослужбовцями медичної роти окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ, – знімальна група телеканалу ТІМ+ їхала не відчуваючи втоми. Десять годин – і ми у Львові.

Довгоочікувана зустріч, обійми і навіть сльози. Ні хвилини для відпочинку! Відразу з корабля – на бал. Виставку-презентацію окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ військовослужбовці готували заздалегідь. Їм є про що і про кого розповісти. «Нотатки незламних» – це історія війни, вірності військовій присязі, це історія про мужніх воїнів.


Збір світлин розпочали з фотосесії дівчаток – так називає головна медична сестра медичної роти 116 ОМБ Сухопутних військ ЗСУ пані Людмила Ковтун своїх посестер. Це переросло у виставку.

Прямуємо виставкою, зупиняємося чи не біля кожного фото, знайомимося з героями світлин. Про хлопців розповідає Людмила. Слухаємо, запам’ятовуємо, камера фіксує емоції.

Серед «Нотаток незламних» світлина нашої землячки Людмили Ковтун. Бойова медикиня дещо ніяковіє, а от для найріднішої людини, мами – Тетяна Миколаївна також приїхала на відкриття виставки, та головне аби зустрітися зі своєю Людочкою, – бачити фото доньки серед героїчних земляків дуже хвилююче.

Дійсно, з Мамою (такий повинний має пані Людмила) і за Мамою бойові побратими і в вогонь, і у воду, недаремно ж Людмила має такий позивний.

На війна Людмила Ковтун з 24 лютого 2022 року. У пам’яті перший день. Пам’ятає все до дрібниць. Її викликали з відпустки, у мирному житті жінка працювала на станції швидкої медичної допомоги. Тоді вона пробула добу на роботі.

Так почалося волонтерством. На блокпости Людмила відвозила найнеобхідніше. Через три доби жінка – вже бойова медикиня.

А далі Бахмут, Роботине, Авдіївка і знову Роботине. Людмила згадує, що відчувала коли потрапила у зону бойових дій. Тоді вона сприйняла фосфорні заряди за салюти …

Серед найтяжчих моментів для жінки – втрата побратима…

За три години спілкування, а на більше часу не було, ми зрозуміли головне – саме завдяки таким воїнам, як наша землячка, чесним, справжнім, с чистим серцем патріотам ми вільні, незалежні, ми обов’язково вистоїмо, бо нас боронять незламні.

Телеканал ТІМ.

Поширити