Головна » ТІМ-ТБ » У Прилуках завелися унікально цинічні вандали

У Прилуках завелися унікально цинічні вандали


Людина-сокира чи Едвард руки ножиці: У Прилуках завелися унікальні вандали, які філігранно відсікають скульптурам кінцівки. Тепер ведмідь без лапи та розвернутий задом до майданчика. Черепаха без голови. А Коза без ріг.

У Сорочинському парку перепало на горіхи й лавам та гойдалкам. Все побито, поламано, потрощено. Кілька років тому з цього парку зробили цукерочку. Встановили новенький майданчик, його обрамили ростовими дерев’яними скульптурами – героями з казок. Проклали сучасні доріжки та облаштували лави. Це було місце сили не лише для місцевих, а для усіх прилучан. Густе соснове повітря тут можна їсти ложками.

Сучасний затишний парк – приходь і насолоджуйся відпочинком. Проте не цієї весни, яка стала справжнім загостренням для вандалів.


Сорочинський парк – улюблене місце відпочинку Тимофія та його команди. І найбільше дітям болить, коли їх рідний сквер руйнують. А обрубані скульптури узагалі довели малечу до сліз, бо то родзинка і унікальність парку.

А ще діти самотужки влаштовують імпровізовані суботники, аби прибрати за шумними компаніями.

Якщо правопорушників, які руйнують навколишню красу затримають, їм не уникнути значних штрафних санкцій за адміністративне правопорушення, наголошує директор школи №13 Микола Калюжний. Проте надії на це не багато.

Є ще й інша рекреаційна зона, ще ошатніша і миліша оку. Бо ж розташувалася поруч із мальовничим озером та сосновим лісом. Та й сюди дісталася людина-сокира, яка навпіл філігранно розпиляла лаву, відрізала половину гойдали та понівечила мотузковий парк.

Акти вандалізму не новина для Прилук. Проте останні інциденти супроводжуються особливою цинічністю і ненавистю до усього прекрасного. Це ж треба не полінуватися прийти до парку з інструментом і натхненно розпилювати чи рубати створене з любов’ю. І тут риторичне питання – де муніципальна варта та наша поліція?

Телеканал ТІМ.

Поширити