Головна » ТІМ-ТБ » Зроблено в Україні! Майстер-клас від різьбяра С. Святного для учнів Ладанського ліцею

Зроблено в Україні! Майстер-клас від різьбяра С. Святного для учнів Ладанського ліцею


На подвір’ї Ладанського ліцею гамірно і весело – школярі випробовують на міцність дерев’яні велосипеди, шаблі та колотушки.

Пояснював учням, як зробить своє, українське, розвивав ази різьблення по дерев та ділився своїми творчими мріями різб’яр Сергій Святний.

Зустріч народний умілець з Ніжина розпочав з теорії. Розповів ліцеїстам про свій творчий шлях, про історію народної рухомої дерев’яної іграшки – а їх у доробку пана Сергія не одна сотня, – про орнамент та форми народної різьби.


На міцність українські дитячі шумові інструменти школярі перевіряли вже на вулиці.

Зустріч з народним умільцем відбулася у рамках проекту «Зроблено в Україні», автором якого є викладач початкових класів цього навчального закладу Олена Музанова.

Учні Ладанського ліцею вже не вперше знайомляться зі зробленим в Україні. В не просто знайомляться, а опановують те чи інше народне ремесло.

На згадку про зустріч з ніжинським різб’ярем ліцей отримав дерев’яну різдвяну зірку, її учні пообіцяли розмалювати і оздобити, та пташок, вісників весни і миру.

Наступну зустріч з народним умільцем Сергієм Святним учнівський та педагогічний колективи надовго не відкладатимуть, а вже найближчим часом планують навчитися техніці розпису пряників та великодніх писанок.

Телеканал ТІМ.

Поширити