Головна » ТІМ-ТБ » Вони боронять Україну! Бойовий шлях добровольця, медикині Людмили Ковтун

Вони боронять Україну! Бойовий шлях добровольця, медикині Людмили Ковтун


Вони взяли на себе місію добровільно боронити рідну неньку Україну. Вчорашні вчителі, медичні працівники, спортсмени зробили чесний і гідний й вибір з перших днів повномасштабного вторгнення стали на захист рідної землі.

24 лютого 2022 року до військкоматів з самого ранку йшли добровольці. Вони одними з перших прийняли бій з колонами російських окупантів. Першими о 6 ранку 24 лютого прийшли до військкомату 30 прилучан. Пізніше цей кістяк об’єднається у 65 батальйон, а вже 25, 26, 27, 28 лютого на виконання наказів 54 розвідувальної роти чоловіки тримали оборону на околицях Прилук. До міста ворог не зайшов.


В тих боях цивільні чоловіки стали бойовими побратимами. Сьогодні вони тримають стрій на різних ділянках фронту, підтримують одне одного.

За полеглих побратимів, за свободу і незалежність прилуцькі добровольці воюють на передовій. За більш як 2 роки дислокувались на кордоні Чернігівщини, далі були Кліщіївка, бахмутський напрямок, Авдіївка, зараз – на Запоріжжі.

Серед чоловічої бойової команди є й жінка. У мирному житті вона медсестра, тепер бойова медикиня з позивним «Мама». Людмила Ковтун, наша землячка, доброволець. У перші дні повномасштабного вторгнення не тільки рятувала життя бійців, а в першу чергу допомагала не зламатися.

Людмила не залишила своїх побратимів, позивний «Мама» несе з гідністю вже більш як 2 роки. Спочатку у складі 65 батальйону, сьогодні у 116 медроті. Вона на передовій, де немає часу на роздуми. Від її професіоналізму, миттєвої реакції залежить життя військових.

Проте ще доводиться бачити й переживати жінка ніколи не розказує, але її бойовий почерк зрозумілий бійцям і тому, хто добре знає Людмилу.

Попри те, що 24/7 Людмила Ковтун на бойовому посту, вона перш за все залишається жінкою. У вільні і спокійні хвилини без обстрілів милується природою, намагається відволікатись через творчість – Люда гарно малює.

Людмила залишається турботливою донькою, дружиною, доброю чуйною мамою. Приїздити додому медикиня не має змоги – вона так потрібна на передовій. Рідні підтримують Люду, а донька Анастасія попри всі заборони на день народження мами зробила жінці несподіваний сюрприз – приїхала до неї.

Вірна бойовій присязі доброволець, бойова медикиня Людмила Ковтун гідно йде бойовим шляхом. На її тендітних плечах – величезна відповідальність.

Сюжет про нашу землячку військову Людмилу Ковтун планували знімати безпосередньо вживу з інтерв’ю з бойовою медикинею. Їхню роту вже мали відправити на ротацію, але війна! Навіть на зв’язок наші військові виходять рідко. Задумки не полишили – інтерв’ю про прилуцький добровольчий батальйон і про його «Маму» Людмилу записали з дружиною військовослужбовця. Маємо надію, що найближчим часом з героями сюжету спілкуватимемося особисто.

А сьогодні, у День добровольця нашим захисникам і захисницям вітання, низький уклін за мужність, стійкість і відвагу. Сподіваємося – вони почують.

Телеканал ТІМ.

Поширити