Головна » ТІМ-ТБ » Бакинець відкрив у Прилуках власний ресторанчик

Бакинець відкрив у Прилуках власний ресторанчик


Бакинець, який 38 років пропрацював шеф-кухарем у кращих ресторанах України та Азербайджану, відкрив у Прилуках власний ресторанчик.

Знайомтеся – це бакинець Раїм. Він майже 40 років пропрацював шеф-кухарем у кращих ресторанах Азербайджану та України. І ось нарешті здійснив свою заповітну мрію – відкрив власний ресторанчик у Прилуках. І тим самим привіз до України часточку своєї малої батьківщини у національних стравах. Як ось національний плов.

Коли мова заходить про ароматні та апетитні страви, Азербайджан – це прихована перлина гастрономічної насолоди. Від соковитого м’яса до ситних супів та вишуканих десертів.

Азербайджанська кухня по праву вважається однією з найбільш самобутніх кулінарних традицій світу, розповідає Раїм. Її головна особливість – використання у стравах баранини та величезної кількості спецій. Ось саме з цими продуктами у Раїма і виникли серйозні проблеми. Пригадує, в Баку все було набагато простіше

А ще є проблеми з придбанням вугілля з фруктових сортів дерев, яке ідеально підходить для приготування ароматного шашлику.

Велику роль у приготуванні шашлика відіграє не лише вугілля, а й висота мангалу. Перше що зробив Раїм – переобладнав його своїми власними руками. Тож заядлі шашличними, ловіть лайфхак від гарячого бакинця.

Шашлик за фірмовим рецептом Раїма – то справжній витвір кулінарного мистецтва. Тут з будь-якого м’яса можуть приготувати ніжну і соковиту смакоту.

Раїм з дитинства любить красу в усьому, в тому числі і в їжі. Для нього важливий не тільки смак, а й естетична привабливість. Коли йдеться про азербайджанські страви, то вони одні з найсмачніших і найдавніших у світі. Ця кухня налічує щонайменше дві тисячі самодостатніх страв.

Раїм щойно відкрив свій бакинський ресторанчик і вже мріє, як його вдосконалити.

Цікавимося у Раїма, в чому ж полягає відмінність роботи між його малою батьківщиною та Україною.

Багато розповідати про азербайджанську кухню – справа невдячна, її треба куштувати. І то справжня гастрономічна насолода.

Телеканал ТІМ.

Поширити