Головна » ТІМ-ТБ » «Світло далекої зірки» Василя Пабата. У ЦМБ презентували книгу письменника, бійця Нацгвардії

«Світло далекої зірки» Василя Пабата. У ЦМБ презентували книгу письменника, бійця Нацгвардії


«Світло далекої зірки» засяяло на літературному небосхилі Чернігівщини у 2023 році. Повість автор почав писати 30 років тому, ще за студентства. Історія кохання, нехай і короткого, тісно поєднана з історією 90-х років ХХ століття. Злам епох, змін, вітер свободи…


У книзі, говорить автор, не про лихі 90-ті. В книзі правда про прогресивну українську молодь, яка була готова покласти душу й тіло на олтар незалежної Української держави.

Василь Пабат, уродженець Черкащини, мала батьківщина – Ічня. На 90-ті роки ХХ століття припала юність пана Василя, навчання у Ніжинському педінституті – період зародження Народного Руху.

В книзі є події зі студентського життя автора, знакові тоді у 90-ті сьогодні вони набувають особливого значення. Є епізод, коли на будівлі Ніжинського університету вперше з’явився синьо-жовтий прапор – 1989 рік, 7 листопада, – і до цього був причетний пан Василь.

Синьо-жовте серце кольору українського прапору б’ється в грудях Василя Пабата. Патріотизм, вірність народу України – на генетичному рівні. Сьогодні письменник стоїть на варті миру і свободи держави, служить у Національній гвардії. Періодично у короткі відпустки письменник презентує свою книгу.

14 лютого зі «Світлом далекої зірки» знайомив прилуцьких книголюбів у Центральній міській бібліотеці. Презентація співпала з Днем дарування книги. Книжкові полиці міської бібліотеки поповнилися цього дня не одним літературним шедевром. Місцеві поети, представники громадських організацій додали до книжкового фонду цікаві видання.

Телеканал ТІМ.

Поширити