Головна » Новини » Новини Прилук » Чому у Прилуках не працює Центр реабілітації для безпритульних тварин?

Чому у Прилуках не працює Центр реабілітації для безпритульних тварин?

Фото: «Град Прилуки».


На 2024 рік на роботу Прилуцького Центру реабілітації для безпритульних тварин виділили понад 1,5 мільйони гривень. Ребцентр мав відновити свою роботу з 1 січня поточного року, однак і досі повноцінно не працює. В чому причина?

Про це пише «Град Прилуки».

Центр реабілітації для безпритульних тварин перебуває на балансі КП «Послуга» та працює за міською цільовою Програмою «Утримання безпритульних тварин у реабілітаційному центрі міста Прилуки».

Попередні два роки через складнощі з прийняттям бюджету та затвердженням відповідної Програми ребцентр повноцінно не працював, навіть довелося розпустити тварин наприкінці 2023 року. 

Проте бюджет на 2024 рік Прилуки прийняли вчасно. На роботу Центру виділили понад 1,5 мільйони гривень.

Як запевняв екскерівник КП «Послуга» Руслан Ніязов ребцентр повноцінно запрацює з 1 січня 2024 року – відновиться вилов собак, їхня стерилізація та лікування. Однак, уже середина лютого, а Центр так і не почав свою роботу.

Як пояснив в.о. директора КП «Послуга» Сергій Страхов, основна проблема у відновленні роботи Центру – відсутність людини, яка б займалася відловом тварин. Немає охочих займатися цією справою, тож вакансія відкрита (для сильних чоловіків, які не бояться собак).

На сьогодні на території ребцентру перебуває до десятка тварин, за якими наглядають, в силу своїх можливостей,  жінки з ГО «Прилуцьке товариство захисту тварин».

Зазначається, що керівництво підприємства сподівається підібрати весь персонал для роботи Центру та запустити його в повноцінну роботу.

Прилуки оперативні.

Поширити