Головна » Новини » Війна » Обсяг виробництва БПЛА «Фурія» можна збільшити вдвічі, – директор «Атлон-Авіа» Вʼюнник

Обсяг виробництва БПЛА «Фурія» можна збільшити вдвічі, – директор «Атлон-Авіа» Вʼюнник

Безпілотний комплекс «Фурія». Фото: Defense Express


Директор компанії «Атлон Авіа» Артем В’юнник розповів про завантаження підприємства. Обсяг виробництва БПЛА можна збільшити, але потреба відомств не сформульована.

Про це він сказав в етері телеканалу “Еспресо”.

“За наявної потреби і за умови своєчасного планування, обсяг виробництва БПЛА “Фурія” можна збільшити вдвічі за 5-6 місяців”, – повідомив Вʼюнник.

За його словами, сьогодні комплекси потрібні, вони працюють, але потреба не сформульована. 

“Збільшення штатних одиниць в структурі ЗСУ вимагає додаткових виробів, ми будемо працювати над цим у 2024 році. Але зростання на потреби можливо на 10-20% від попереднього року. Потужності не завантажені в повному обсязі, навіть ті, які є на сьогодні. Масштабування це процес, який ми вже пройшли за час повномасштабної війни”, – зазначив він.

Процедура формулювання плану закупівель є складною. Зараз спостерігається певна дискомунікація між відомствами, зауважив директор компанії “Атлон Авіа”.

“Шукати зради не треба. Відповідь на це питання має бути у Генштаба ЗСУ, Міноборони. Вже є тенденція до впорядкування в сфері безпілотної авіації. Створено Центральне управління безпілотних систем, яке сподіваюсь, якнайшвидше почне займатись цим питанням”, – додав він.

До повномасштабного вторгнення безпілотна авіація була покинута напризволяще, не було підрозділу або структури в Генштабі, яка б займалась, наприклад, супроводженням експлуатації, вивченням ефективності відповідних зразків, каже Вʼюнник

“Раніше ми збирали окремі пропозиції, зауваження або рекламації від військ та самі узагальнювали. Тобто працювали фактично напряму з операторами і командирами підрозділів, які експлуатують вироби. Вся структура Генштабу не була задіяна. Однак вже створено велике потужне управління, з яким ми працюємо. Це суттєво підсилить цю галузь і ліквідує прогалини, які є в плануванні”, – резюмував він.

  • Українські безпілотники “Фурія” допомагають ЗСУ знищувати рашистів з 2014 року.
  • БПЛА українських виробників застосовуються для вирішення широкого спектра задач.

Нагадаємо, форма крил «Фурії» навмисне зроблена так, що візуально з землі нагадує великого хижого птаха у польоті. Раніше у інтернеті було опубліковане відео, де БПЛА «Фурія» успішно виконує задачі на фронті на висоті всього у пару сотень метрів просто над російською надсучасною системою радіоелектронної боротьби, яка за допомогою коригування «Фурії» знищується влучним артилерійським пострілом.

espreso.tv

Поширити