Головна » Новини » Новини світу » Україна входить до трійки топ-країн світу за доступністю інтернету

Україна входить до трійки топ-країн світу за доступністю інтернету


Згідно з останнім дослідженням Picodi, проведеним у 85 країнах світу, Україна посіла друге місце в рейтингу доступності інтернету. Аналітики Picodi порівняли тарифи 364 інтернет-провайдерів і виявили, що середня ціна інтернету в Україні становить $6,1 на місяць.

Одним із ключових висновків дослідження є той факт, що Україна пропонує одні з найнижчих тарифів за користування високошвидкісним інтернетом. Попри те, що за даними Speedtest середня швидкість інтернету у світі становить 85 Мбіт/с, найпопулярнішим тарифом серед провайдерів виявилася пропозиція зі швидкістю 100 Мбіт/с. Такий тариф пропонують оператори в 74 з 85 країн.

Зазначимо, що в таких країнах, як Норвегія, Ісландія та Австралія ціни за 100-мегабітний інтернет виявилися значно вищими й можуть досягати майже $80 на місяць. Водночас у Росії, Україні та Румунії одні з найнижчих тарифів за таку швидкість – $5,6, $6,1 і $6,4 на місяць відповідно.

Дослідження також показало, що інтернет зі швидкістю 1 Гбіт/с, як правило, коштує в межах $20 на місяць (близько 720 грн). Така пропозиція виявилася найбільш доступною серед провайдерів у таких країнах, як Угорщина, Литва, Польща, Албанія та Словаччина.

Слід зазначити, що за останні чотири роки ціни на гігабітний інтернет у світі знизилися в середньому на 15%. Однак в Україні, навпаки, вартість збільшилася на 20%.

Дослідження Picodi відображає не тільки поточний стан справ у світі інтернет-зв’язку, а й дає змогу зрозуміти, в яких країнах оператори надають своїм абонентам найдоступніші тарифи на користування високошвидкісним інтернетом. Попри невелике зростання цін, Україна продовжує залишатися одним зі світових лідерів за доступністю інтернету.

Та якщо поглянути з України, це все, звісно, добре, але ж треба порівнювати не просто ціни на доступ до інтернету, а й співвідношення цих цін із рівнем життя у державі! А якщо це зробити і врахувати, що Україна одна з найбідніших країн світу за рівнем життя основної маси людей, то маємо, що у нас не такий вже й «дешевий» інтернет!

mediasat.info

Поширити