Головна » Новини » Новини України » В Україні з’явився державний реєстр домашніх тварин

В Україні з’явився державний реєстр домашніх тварин


Уряд ухвалив постанову про створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин – собак та котів.

Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

Як зазначається, тепер опис тварин, інформація про вакцинацію, стерилізацію та інші дані містяться в електронному реєстрі.

У міністерстві запевнили, що це спростить отримання документів для тварин та допоможе адаптувати українське законодавство до міжнародних стандартів.

«Проєкт створено з ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України й Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і здійснюється за участі Міністерства цифрової трансформації України», – йдеться у повідомленні.

Спочатку в реєстр вноситимуть інформацію про котів і собак. Згодом послугу масштабують і на інших тварин. Реєстр допоможе зібрати інформацію про домашніх улюбленців і використовувати її для пошуку загублених тварин, контролю вакцинації та стерилізації.

Також це ще один крок до створення ветпаспорта в “Дії”. Адже Мінцифри прямує до того, щоб навіть документи твоїх улюбленців були під рукою.

Як працюватиме Єдиний державний реєстр домашніх тварин?
Українці зможуть добровільно й безоплатно вносити інформацію про свого улюбленця в реєстр у державного або приватного ветеринара. У системі буде функціонал для пошуку домашніх тварин: люди зможуть повідомити про знайденого улюбленця або сповістити про втрату свого. Це значно зменшить кількість безпритульних тварин у країні.

Точної дати запуску реєстру поки що немає. Та це станеться вже незабаром.

donpatriot.news

Поширити