Головна » ТІМ-ТБ » Як посилити енергобезпеку – головне питання, яке мер Ніжина підіймав у Департаменті енергетики США

Як посилити енергобезпеку – головне питання, яке мер Ніжина підіймав у Департаменті енергетики США


Очільник Ніжина Олександр Кодола у складі української делегації перебуває з робочим візитом у Вашингтон, де бере участь у важливих зустрічах за участі урядовців США. Зокрема, серед головних питань, які підіймалися в департаменті енергетики США – посилення енергобезпеки України.

Принагідно мер Ніжина мав нагоду подякувати американському уряду за допомогу Україні у цій боротьбі.

Сьогодні Україна в якості допомоги отримує різні види енергетичного обладнання від США. Це дозволяє заживлювати критично важливі об’єкти інфраструктури. Проте, це короткострокові рішення. Тому вже сьогодні варто подумати про більш стійкі дії, які в подальшому забезпечать стабільність нашої енергосистеми, наголошує Олександр Кодола.

Для забезпечення стабільності енергосистеми України варто сприяти посиленню децентралізації в енергетичній сфері та енергонезалежності регіонів та міст. Адже формат індивідуальної гуманітарної допомоги містам та громадам є ефективним інструментом підтримки. Варто ділитися досвідом використання відновлювальних джерел енергії та допомагати у створенні об’єктів, які виробляють «зелену» енергію. А також вкладати інвестиції у створення власних нових технологій по виробництву сонячних панелей, обладнання для вітряків, розумних мереж та теплових насосів, наголошує очільник Ніжина.

Телеканал ТІМ.

Поширити