Головна » ТІМ-ТБ » Криза шкільної освіти: в Україні катастрофічно бракує вчителів хімії, фізики та математики

Криза шкільної освіти: в Україні катастрофічно бракує вчителів хімії, фізики та математики


Криза шкільної освіти: в Україні катастрофічно бракує учителів хімії, фізики та математики. Це та категорія освітян, яка не поповнюється. Нестача вчителів – це загальноукраїнська проблема. Сьогодні студенти неохоче вступають до вишів опановувати фах вчителя, а вже випускники освітніх закладів не хочуть їхати на практику до віддалених районів.

Сьогодні у Прилуках важко знайти вчителів фізики, хімії та математики. Потужні фахівці з досвідом готуються до виходу на заслужений відпочинок, а гідної заміни їм нема, резюмує директор 7-го ліцею Володимир Зуб.

Якщо сьогодні конкурсу на фізико-математичні факультети нема, то раніше вступити до вишу було не так просто, пригадує Володимир Зуб.

Той факт, що на Чернігівщині бракує вчителів з точних наук підтверджує і начальник обласного управління освіти Юрій Музика.

Зі свого боку держава робить конкретні кроки у тому напрямку, аби виправити дану ситуацію, наголошує Юрій Музика. Найголовніше це соцпакет для вчителя, гідна заробітна плата та достойні умови праці.

Брак вчителів фізики, хімії та математики – це загальнодержавна проблема, яка полягає у фінансовому забезпеченні вчителів. Державну політику потрібно змінювати вже зараз, бо можемо залишитися без учителів, які здатні навчати дітей точних дисциплін, б’ють на сполох керівники загальноосвітніх навчальних закладів.

Телеканал ТІМ.

Поширити