Головна » Новини » Новини світу » Посол Франції: Війна може негативно вплинути на вступ України в НАТО, але не в Євросоюз

Посол Франції: Війна може негативно вплинути на вступ України в НАТО, але не в Євросоюз


Водночас дипломат ухилився від відповіді на запитання, скільки часу може забрати приєднання нашої держави до ЄС.
Посол Франції в Україні Гаель Весьєр під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі заявив, що війна в Україні може завадити членству нашої держави у Північноатлантичному альянсі, але не в Євросоюзі. Про це повідомляє Укрінформ.

“У законодавчому контексті немає нічого, що завадило б Україні стати повноправним членом ЄС навіть попри те, що іде війна. Тобто війна на це фактично не впливає. Теоретично НАТО – то вже інша історія, тут може бути складніше, але не ЄС”, – зазначив дипломат.

За його словами, бойові дії на території України ускладнюють економічні відносини, застосування законодавства і виконання стандартів та вимог ЄС. Водночас він зауважив, що у Франції дуже вражені потенціалом і здатністю українців, незважаючи на війну, проводити ці реформи.

“Це дійсно – потужний поступ, і це гарний знак для нашого спільного майбутнього. Тобто ключове для нас – це реформи, а не гармонізація законодавства”, – наголосив Весьєр.

Він також додав, що наразі не може відповісти на питання, скільки часу може забрати приєднання України до ЄС, підкресливши, що у цьому питанні покладається не на власну інтуїцію, а на оцінку Єврокомісією виконання семи рекомендацій, яка має бути оприлюднена в жовтні.

Раніше, віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс заявив, що реформи для Києва та подальше надання фінансової допомоги пов’язані між собою. Політик зауважив, що вони також планують залучити приватні інвестиції, щоб збільшити надходження до бюджету.

Дзеркало тижня.

Поширити