Головна » Новини » Новини України » Уряд планує заборонити катання на джипах у заповідниках

Уряд планує заборонити катання на джипах у заповідниках

Фото ілюстративне.


Міндовкілля розробило законопроект, який має заборонити таке ганебне явище як катання на транспортних засобах у Карпатах та інших заповідних зонах.

Як йдеться в повідомленні прес-служби Міндовкілля, відомство ініціювало заборону джипінгу у заповідних зонах, оскільки пересування на джипах, ендуро-мотоциклах, квадроциклах та багі наносить значної шкоди навколишньому середовищу.

Міністерство вже розробило законопроект, який вносить відповідні зміни до закону України «Про природно-заповідний фонд України» та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зокрема, зазначається, що проект документа вводить заборону проїзду автомобілів по територіях об’єктів природно-заповідного фонду. Заборона не стосуватиметься доріг загального користування, вулиць і доріг міст та інших населених пунктів, а також автомобільних доріг на приватних територіях.

Тим часом із 1 вересня, якщо у пасажирському транспортному засобі не буде визначений клас екологічності або зазначений клас екологічності ЄВРО-1, подати заявку на перетин кордону стало неможливим.

Раніше ми писали, виконавчий орган ЄС, Європейська комісія, запропонувала скоротити викиди CO2 від автомобілів до 2030 року на 55% в порівнянні з рівнями 2021 року що набагато вище наявної мети скорочення на той час на 37,5%.

Ua.News

Поширити