Головна » ТІМ-ТБ » Малому катабайду – великі води: прилучанин сконструював байдарку-катамаран

Малому катабайду – великі води: прилучанин сконструював байдарку-катамаран

Розробник катабайду Сергій Довженко.за збиранням власної конструкції.

Аби веслувати по річках України прилучанин Сергій Довженко сконструював катабайд – схрестивши байдарку з катамараном. У невеликий сплав на цьому диво-винаході пощастило вирушити і нашій знімальній групі.

За локацію обираємо мальовничий берег Удаю у селі Замостя. Катабайд до водойми доставляємо автівкою. І оскільки кострукція збірна, то майстру знадобилося декілька хвилин, аби зібрати деталі до купи мов конструктор.

Як виготовити човна своїми руками Сергій може розповідати годинами. Цей катабайд – плід його багатої уяви. Всі ідеї черпав не з Інтернету, а з голови. Робив в першу чергу для себе, тому і результат перевершив усі очікування.

Купити байдарку справа не хитра, проте й не дешева. Саме тому Сергій і вирішив робити все самотужки з того, що було під рукою аби вийшло бюджетніше.

При конструюванні Сергій подбав не лише про безпеку, але й про комфорт. Спершу на суші тестуємо комфортні сидіння та пересвідчуємося в унікальності винаходу.

І ще одна перевага, яка припаде до вподоби любителям засмагати – ця байдарка за лічені секунди трансформується в шезлонг. А оскільки літній сезон минув, то ми вирушаємо на річкову прогулянку, аби просто насолодитися краєвидами. І вже з перших хвилин відчуваємо єднання з природою. Бо конструкція не має бортів, що дає безперешкодний доступ до водяної гладі.

А ще катабайд має гарну стійкість на воді та чудово йде по курсу. Лише кількох гребків веслами достатньо, аби байдарка ще 50 метрів рівно йшла по курсу. А ще до неї можна прилаштувати парус, що й планує зробити Сергій і пливти до самого Чорного моря. Вантажопідйомність катабайду 300 кг. Сюди може легко вміститися 4 особи з нехитрим вантажем. І при цьому човен легко йде і впевнено тримається на воді. Сьогодні це вже 5-й вихід на воду, ділиться Сергій. І ця легка невимушена прогулянка дійсно перевершила усі очікування.

Телеканал ТІМ.

Поширити