Головна » Новини » Новини України » Зеленський повідомив, що Україна зробила ракету, яка стріляє на 700 км

Зеленський повідомив, що Україна зробила ракету, яка стріляє на 700 км

Фото: 80-та окрема десантно-штурмова бригада.

Україна створила далекобійну зброю, яка вже успішно вразила ціль на відстані 700 кілометрів. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Інформацію про українську далекобійну ракету підтвердив очільник РНБО України, повідомляє Mind.ua.

Зеленський зазначив, що про успішне застосування української зброї йому доповіли в Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості. Була вражена ціль на відстані 700 км, заявив український президент на щоденній селекторній нараді в четвер.

Однак подробиць операції він не повідомив.

«Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості [України] доповіло про власне виробництво. Успішне застосування нашої далекобійної зброї: ціль уражена в 700 км!» – йдеться у звіті.

Своєю чергою, секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов опублікував у мережі коротке відео, на якому зафіксовано запуск ракети.

Під відео він написав, що це ілюстрація реалізації ракетної програми президента. Як він зазначив, випробування ракети є успішними, а застосування – ефективним.

У червні українська влада відзвітувала про реалізацію програми зі створення українських ракет дальнього радіуса дії.

До цього часу українці виготовляли ракети «Нептун» з дальністю дії 300 км, за допомогою яких вдалося ліквідувати крейсер «москва» Чорноморського флоту росії.

Приблизно за 700 км від українського кордону знаходиться Псков, де в ніч на вівторок сталися вибухи на аеродромі спільного базування. Губернатор Псковської області повідомляв про атаку дронів. Міноборони росії атаку на псковський аеропорт не коментувало ніяк.

ЗМІ повідомляли, що в результаті атаки пошкоджено чотири військові літаки Іл-76. МНС росії підтверджувало пошкодження літаків, не уточнюючи їхню кількість.

Mind.ua

Поширити