Головна » ТІМ-ТБ » У Прилуках критична ситуація з безпритульними тваринами

У Прилуках критична ситуація з безпритульними тваринами


Вже кілька місяців ситуація з безпритульними травинами у Прилуках критична! Комунальне підприємство «Послуга», реабілітаційний центр по утриманню безпритульних тварин 1 червня випустити тварин з вольєрів, посилаючись на неприйнятий бюджет міста. Проте 41 позачергова сесія Прилуцької міської ради відбулася. Програма про функціонування КП Послуга була прийнята, але жінки-волонтерки, які доглядали тварин під час скрути на підприємстві, попри своє постійне місце роботи, досі це роблять. Кажуть змін не відбулося і комунальники, тварин, на жаль, не доглядають…


Подібна історія з безпритульними трапляється вже не вперше, розповідає волонтерка Наталія. Приїжджають сюди жінки чи не кожного дня, аби поприбирати, нагодувати собак. До речі, їжу волонтери купують за кошти небайдужих містян.

Нині у притулку мешкає 10 тварин, при тому що раніше тут їх було майже в чотири рази більше. Майже усі вони з травмами. Деякі з них навіть потребують оперативного втручання, однак до цього абсолютно нікому немає діла, зазначає пані Наталя.

Пані Тетяна, волонтерка, сама має вдома близько десяти собак, тому жінка як ніхто знає наскільки чотирилапим важлива увага.
«Події» звернулися за коментарем до заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Мазуренка.

Керівник КП «Послуга» Руслан Ніязов зазначає, що невідомо, коли відбудуться зміни, навіть за умови прийнятої програми на сесії міськради.

Волонтери закликають усіх небайдужих в разі бажання приєднуватись та допомагати чотирилапим. Що важливо – дати притулок тварині може абсолютно кожен, взявши під свою опіку.

Телеканал ТІМ.

Поширити