Головна » ТІМ-ТБ » Скарби фольклористки Вікторії Лемещенко: старовинні пісні, обряди, страви та одяг

Скарби фольклористки Вікторії Лемещенко: старовинні пісні, обряди, страви та одяг


Так Вікторія Лемещенко розповідає про старовинний одяг, який їй вдалося зібрати під час етнопоїздок. Вікторія – знана прилуцька фольклористка.


Яскраве сприйняття постійного побуту українців 70-х років пізніше трансформувалося в неабияку любов до фольклору та стало визначальним чинником під час вибору майбутньої професії.

Чим Вікторія і займається останніх 26 років – збирає для нащадків описи старовинних обрядів та традицій, давно забутих страв та пісень Прилуччини.

Знайти потрібну людину – найважчий клапоть роботи, далі – справа за професіоналізмом. На сьогодні у Вікторії зібраних дві скрині вишивки, багато старовинного одягу та сотні записаних пісень.

До речі, Вікторія Лемещенко є керівницею фольклорного колективу «Горлиця», у виконанні якого якраз і звучать старовинні прилуцькі пісні.

Зібраним матеріалом Вікторія залюбки ділиться, час від часу ініціює різні культурні заходи для містян. А ще у Вікторії Лемещенко є свій Ютуб-канал, на якому публікуються відео, зняті під час фольклорних експедицій.

Насправді ролей у Вікторії багато: вона і допомагає монтувати матеріал, і організовує фільмування, описує побачене і розшифровує пісні. Роботу робить не для себе, збирає фольклор для наступних поколінь.

Телеканал ТІМ.

Поширити