Головна » ТІМ-ТБ » У зеленій садибі у селі Леляки на Купала була магічна атмосфера традицій та святкування

У зеленій садибі у селі Леляки на Купала була магічна атмосфера традицій та святкування


Стрибали через вогнище, шукали квіт папороті, плели вінки та запускали їх на воду. У зеленій садибі в селі Леляки змогли передати магічну атмосферу традицій та звичаїв святкування купальської ночі. Особливого тону святкуванням задавали гості з Київщини – знаний фольклорний гурт «Гармонія».


Знаннями про традиції святкування купальської ночі учасниці гурту не лишень поділилися з гостями, а ще й показали як то відбувається на практиці.

Проте наймістичнішою і найцікавішою купальською традицією є пошук квіту папороті. Довідавшись про неї дітвора не стала чекати півночі і ретельно оглянула всі кущі аби загадати найзаповітніше бажання – про нашу перемогу.

Незаміжні дівчата плели вінки з польових трав та квітів і пускали їх на воду. За народною традицією чий пропливе далі за інших, та перша вийде заміж.

Вважається, що жар купальського багаття очищає душу. Тому гості водили біля вогнища хороводи та криві танки, співаючи українських пісень.

Свою творчість гостям дарували не лише учасниці столичного гурту, а й місцевого, до слова, засновником якого є власник еко-садиби.

Захід був благодійним. Він ознаменувався ще й турніром з пляжного волейболу. Гості та учасники могли долучитись до збору коштів для ЗСУ.

Телеканал ТІМ.

Поширити