Головна » ТІМ-ТБ » У Прилуках діє осередок благодійного фонду «Карітас Чернігів»

У Прилуках діє осередок благодійного фонду «Карітас Чернігів»


Сотні містян вже отримали допомогу у прилуцькому осередку «Карітас Чернігів», який є структурним підрозділом БФ «Карітас* України». Основна діяльність Карітасу спрямована на забезпечення потреб вразливих категорій населення регіону за підтримки міжнародних партнерів.


Одним з напрямків допомоги є гуманітарий. Об’єм гуманітарної допомоги значний, наголошує координатор осередку БФ «Карітас Чернігів» у Прилуках Дмитро Горникевич. Крім того планується розширити спектр послуг у цьому напрямку.

Ще одним важливим напрямком роботи прилуцького осередку «Карітас Чернігів» є діяльність «Простору, дружнього до дитини» для дітей ВПО та інших вразливих категорій, який розпочав свою діяльність у травні 2023 року. Головною метою є психологічна підтримка дітей, постраждалих від війни, організація їх дозвілля у місті та надання можливостей для саморозвитку та соціальної адаптації.

У Прилуках дозвіллям дітей опікується соціальна педагогиня осередку БФ «Карітас Чернігів» у Прилуках Світлана Пунько. Жінка щоразу вигадує щось нове і цікаве, проводить групові заняття, творчі майстерні, тематичні майстер-класи, тренінгові, ігрові та розважальні заходи задля соціально-психологічної підтримки дітей.
Пані Світлана каже, головне не навчити дитину, а підняти їй настрій, подарувати позитивні емоції, розслабити.

Також у «Карітас Чернігів» зокрема в прилуцькому осередку в найближчому майбутньому планують запровадити такий проєкт для інклюзивних дітей.

* Ка́рітас (від лат. carítas – любов, милосердя) – одна з ключових християнських чеснот, любов як здатність служити, діяти, керуючись інтересами спільноти, ближніх.

Телеканал ТІМ.

Поширити